Tips for Mac, Android, Windows

Kako onemogućiti upozorenja "Dovrši svoju vremensku traku" s Google karata

Google karte aktivno pristupaju podacima o lokaciji kada upotrebljavate aplikaciju na mobilnom uređaju. Nije tajna i aplikacija očito ne može funkcionirati ako nema ove podatke. Aplikacija i dalje upotrebljava vašu lokaciju kad se više ne radi ili u pozadini. To mu omogućuje da vam uvijek prikazuje ažuriranu lokaciju i olakšava vam navigaciju ako je koristite za upute. Jedino neugodno je to da čak i ako nikad ne pristupite aplikaciji, ona i dalje zna kada ste posjetili neko mjesto. Poslat će vam upozorenja kako biste te lokacije dodali u svoju povijest i "Dovrši svoju vremensku traku".

Google Maps otkriva da ste posjetili mjesto kada putujete s jedne lokacije na drugu, produžite zaustavljanje i napustite navedenu lokaciju. To je dovoljno jednostavno za shvatiti, a budući da ima točne podatke o lokaciji, također može vrlo točno reći kamo ste krenuli. Sa strane aplikacije ono je proaktivno, ali ako radije ne dobijete ova upozorenja, morat ćete onemogućiti povijest lokacija da to učinite. Evo kako.

Onemogući povijest lokacije

Možete onemogućiti povijest lokacije iz bilo kojeg web preglednika, iako biste ga mogli bolje provesti ako to radite sa radne površine. Posjetite Lpostavke ocation povijesti za vaš Google račun na ovoj vezi. Prijavite se na svoj Google račun, a zatim isključite Povijest lokacija.

Vidjet ćete upit s ciljem da li stvarno želite isključiti povijest lokacija i šta možete izgubiti ako je odlučite onemogućiti. U osnovi ćete prestati vidjeti preporuke na temelju lokacije koje, ovisno o tome koliko često ih dobijate i koliko su vam bile korisne, mogu biti kompromis koji morate napraviti.

Postavka se primjenjuje na svim vašim uređajima i na svim aplikacijama koje koriste isti Google račun.

Google ne dijeli ovu povijest lokacije ni sa kim. To vam govori koliko u promidžbenom potvrdi dobijete kada onemogućite povijest lokacija, ali ona još uvijek ima puno informacija, u stvari, svaki zalogaj informacija o lokaciji. Ne morate se čak ni prijaviti na lokaciju da bi aplikacija znala da ste tamo. Kad isključite povijest lokacija, to neće nestati, ali Google to neće moći voditi.

Ako smatrate da su preporuke korisne ili imate svoje razloge za vođenje povijesti lokacije, morat ćete se pripremiti upozorenja tražeći da dodate lokacije koje ste posjetili u svoje Vremenska Crta. Možda biste htjeli razmotriti kako možete povremeno brišite podatke Google računa.

Kako (sortirati) vratiti stari logotip Instagrama na vaš iPhone

Kako (sortirati) vratiti stari logotip Instagrama na vaš iPhone

Instagramov novi logotip uznemirio je prilično malo ljudi. Remont korisničkog sučelja nije loš, a...

Čitaj Više

Kako pretraživati ​​Google slike sa tipkovnice [iOS]

Kako pretraživati ​​Google slike sa tipkovnice [iOS]

Aplikacija Messages na vašem iPhoneu odavno podržava slanje slika, a od prije nekoliko ažuriranja...

Čitaj Više

Kako koristiti AirDrop za slanje fotografija i videozapisa između dvaju iPhonea

Kako koristiti AirDrop za slanje fotografija i videozapisa između dvaju iPhonea

AirDrop je značajka za iOS i OS X za slanje i primanje datoteka. Na podržanim uređajima značajka ...

Čitaj Više